Ny asparges 21. april

Jeg har dyrket asparges i små tredive år, men det er det tidligste, vi har fået nye lækre asparges

Grolim F1 Asparges

Så tykke og flotte er asparges af Grolim F1, når de er på vej op af jorden.

Nye asparges i april

Karna Maj, 21. april 2009

Nu kunne det ikke vente længere – de første asparges skulle vi nyde til frokost i dag. Og hvor smagte de godt – søde, sprøde og næsten af ærter. Det er noget helt, helt andet end de købte importerede, jeg var så dum at købe til påske.

Den lille håndfuld asparges blev høstet fra de gamle bede, som skal nedlægges efter høst til sankthans og så skal der sås bønner.

Skuddene i de tre nye aspargesbede, som jeg anlagde sidste år sidst i april, er meget større. Og jeg kan godt se, at jeg skulle have lavet nye aspargesbede for flere år siden. Navnlig sorten ‘Grolim F1’ har tykke skud, men det er også den, som kan bruges til hvide asparges – bedet bliver dog først hyppet op til næste forår. Sorten ‘Gijnlim F1’ skulle give flere skud og være højtydende og være 7–10 dage tidligere. Det med tidligheden holder dog ikke i år. De to sorter kom samtidig.

Vi burde kunne tillade os at høste nogle enkelte skud i år, da de købte kroner var meget store og gav store flotte planter allerede i planteåret. Og selvfølgelig skal vi smage på dem, men jeg tror at jeg vil være lidt påholdende og give planterne fuld udvikling i år, så vi kan høste for fuld kraft næste år.

Se beskrivelse af aspargessorter her

Anlæg af tre aspargesbede i april 2008

Læs mere om:

Der er skrevet 10 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind