Såkasserne er tildækket med bobleplast

Jeg bruger drivhusjorden blandet med noget omsat havekompost til at så kål, porrer, forårsløg, salat og blomster i. Nederst i kasserne lægger jeg et lag ikke helt omsat kompost som en næringsreserve til planterne, som skal stå heri helt til udplantning i maj.

Såkasser sendt til opvarmning

Karna Maj, 27. marts 2008

Jeg nænner næsten ikke at skrive, at jeg har været i haven i dag, når jeg kan læse at mange af jer med haver længere nordpå stadig har sne.

Men jeg nød det i fulde drag et par timer sidst på eftermiddagen. Jeg fik fundet 10 såkasser frem og har fyldt dem med jord, så de nu er parat til at så porrer, kål, salat og forårsløg i. Dog mangler jordtemperaturen et stykke vej opad, inden der kan sås. Derfor bredte jeg bobleplast ud over kasserne, da solen var på vej ned, og temperaturen gik samme vej. Så nu er det bare at vente på foråret. Og det skulle jo begynde i morgen. Så måske kan jeg så i weekenden.

Jeg nåede også lige at så en bakke med sommerporre af sorten Bulga og en bakke Heliotrop, som så kan begynde at spire inde i vindueskarmen. Jeg forsøger at huske at oprette planterne efterhånden, som jeg sår dem, så jeg har styr på såtidspunkt m.m. Jeg har oprettet en zone, som hedder Inde i huset – vindueskarm. Når de flyttes til drivhuset og senere plantes ud, kan jeg bare ændre zonen, og så har jeg stadig styr på dem.

Jeg skulle lige se, om blomkålene var begyndt at komme op i potterne i vindueskarmen. Det var de, men en lille snegl var kommet med såjorden ind, og den var i gang med kimplanterne. Det er den ikke længere…

Du er ikke logget ind.  Log ind