Skalotteløgene er utrolig fine i år. Med mange mindre – dejligt. Sidste år var de meget store allesammen, så der var f.eks. ingen små til de gule ærter. Nogle af løgene havde sat over 20 løg.

Syv kasser løg blev det til – næsten to kasser rødløg, godt tre kasser zittauerloeg og to kasser skalotteløg. Det skulle være nok til vores to familier.

Zittauerløg og rødløg hænges op til færdigtørring i bundter under tagudhænget.

Skalotteløgene er så tørre, at de kan tørre færdig i disse praktiske fiskekasser, som jeg har været så heldig at få et par stykker af.

Inde fra mit køkkenvindue kan jeg nyde synet af løgene, som hænger til tørre på udhusvæggen oppe under tagudhænget.

Der er allerede perfekt tørre frø på både appelsin- og citrontagetes. De er så tørre, at de næsten drysser af.

Der blev i dag høstet en håndfuld frø af både appelsin- og citrontagetes. Så sparer jeg en 20’er på frøkøb næste år – og har mange flere frø til at så af.

Perfekt vejr til tørring af løg

Karna Maj, 29. juli 2008

Heldigvis er to haveår ikke ens. Men næste år må juli godt være bare lidt gennemsnitlig. Sidste år druknede vi i regn – i år visner planterne væk af vandmangel, selv om der vandes.

Men det er jo med at se det positive. Der er ingen kartoffelskimmel – tomaterne modner i fin form på friland og kartoflerne visner ned i eget tempo. Der er endnu ikke skurv på æblerne. Og så er det tørre og blæsende vejr perfekt til at tørre løg i og høste frø i.

Løg er der faktisk blevet et næsten lige så stort udbytte af som sidste år oppe i marken, selvom vi næsten ingen nedbør har fået siden omkring 20. maj her på Vestlolland.

I år var der ingen ukrudt at slås med ved optagningen i modsætning til sidste år, hvor løgene stod i meget høj ukrudt inden høst – Læs om sidste års løghøst. I år kunne jeg bare lige hive løgene op, lægge dem i rækker til tørring i 4 dage og så køre dem hjem til færdigtørring.

Jeg tror at det er den nemmeste løghøst, jeg nogensinde har haft. Rene, tørre løg uden jord.

Læs mere om:

Der er skrevet 3 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind