Nye små gulerødder i november. De blev sået den 24. juli. Hvis de var blevet sået bare en god uges tid før, havde de nok været væsentlig større.

En fin, næsten sommerlig grøn gulerodstop.

Her er ikke blevet tyndet nok ud, alligevel var det tre pænt store gulerødder.

Lange og korte gulerødder

En håndfuld gulerødder af varierende længde.

Lange gulerødder

Tre styk fra rækken med de lange gulerødder.

Nye små gulerødder i november

Karna Maj, 10. november 2008

I august skrev jeg et indlæg i min havedagbog med denne titel Hvor sent kan man så gulerødder – og få gulerødder?. Jeg havde sået gulerødder så sent som den 24. juli og var meget i tvivl, om der ville nå at komme små gulerødder under. I debatten til mit havedagbogsindlæg kan man læse forskellige gamle erfaringer, som gav mig – og andre troen på, at man kan så gulerødder så sent som 1. august og få små fine gulerødder ud af det.

Siden dengang er gulerødderne vokset stille og roligt under bionet, så de kunne blive fri for larveangreb.

Toppen så rigtig fin og sommergrøn ud, da jeg i dag tog bionettet af. Kun få af gulerødderne stak op over jorden, så det var lidt spændende at hive et antal op. Desværre var de fleste ret korte, men der var små fine gulerødder.

Jeg havde jo bare sået, hvad jeg havde af frø uden at skrive sorter ned. Det kan jeg godt ærgre mig over nu, da den ene række ser ud til generelt at have længere rødder, mens længden var meget varierende i den anden række, jeg trak op fra.

Men resultatet er klart: Man kan dyrke fine og ormefri gulerødder, som smager af nye gulerødder til spisning i november. Men det er nok en god ide at eksperimentere med sorter til sen såning. I kommentarerne til det første dagbogsindlæg er er nævnt nogle sorter.

Nu vi glæder os til små nye gulerødder til frokost i november måned.

(Man kan kun læse kommentarer til havedagbogsindlæg, hvis man er medlem og har oprettet en profil.

Læs mere om:

Der er skrevet 2 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind