Nye gulerødder

Det er dejligt hver dag lige at kunne trække et bundt gulerødder, som oven i købet er fantastisk søde og gode.

Nu også gulerødder fra haven

Karna Maj, 22. juni 2009

Jeg har igen i år succes med tidlige gulerødder sået omkring første april under fiberdug. De står stadig med fiberdug over. Bedet har allerede givet en stor høst af meget lækre radiser i maj. De var sået som rækkemarkører. Og nu trækker vi dagligt et bundt fine gulerødder – det har vi faktisk gjort en uges tid. De er lækre sprøde og søde. De smager virkelig af gulerødder – helt anderledes end de købte nye bundtgulerødder, jeg prøvede, lige inden vores egne var store nok.

Gulerodsbedet er blevet passet med vand – det er placeret ved siden af bedet med de tidlige kartofler, så de kunne vandes samtidig.

Egentlig er det jo helt utroligt så meget, man kan få ud af frø for højt sat 25 kr. Jeg har allerede trukket mindst 15 store bundter radiser, og der bliver mindst 20 store bundter gulerødder, som koster 10–15 kr pr. bundt – hvis jeg overhovedet kunne få dem i økologisk kvalitet. Alt sammen dyrket på små 5 m². Fiberdugen er genbrug med lidt småhuller. Det var jo ikke over som værn mod gulerodsfluer, men for at give bedre mikroklima. Så her er en gevinst for ca. 300 kr. Mit arbejde regnes ikke med, for det er jo ren og skær fornøjelse – så det skulle i givet fald på indtægtssiden.

Det var alle frørester af sommergulerødder, som blev sået, da jeg på det tidspunkt ikke havde fået købt nye frø, så jeg kan ikke afgøre, hvilke sorter, der er bedst. Det må jeg se at få afprøvet næste år.

Læs mere om:

Du er ikke logget ind.  Log ind