Blåt bed

Dette smukke syn er en del af mit krydderurtebed, hvor de frostfølsomme krydderurter skal plantes ud, når de blå er visnet. Mælkebøtterne nænner jeg ikke at fjerne – de sætter det blå i relief. Og i øvrigt vælter planterne, hvis jeg bare tænker på at luge i bedet.

Forglemmigej i hostabed

I en lille prydhave gælder det om at få planterne til at følge efter hinanden. Mellem de små klippede buskbom har der været helt hvidt af vintergækker – lige nu perlehyacinter bagved. Under forglemmigej’erne er der flere hosta på vej op, der kommer en yndig lyserød storkenæb og en gul dobbelt ranunkel.

Under bonderosen

Bonderosen er på få dage skudt op og har foldet sig ud til en stor og frodig plante. Inden da var det de blå forglemmigej, der dominerede.

Bed foran lille udhus med forglemmigej

Juleroserne og diverse primula er ved at være forbi, snart kommer sibirisk iris, akeleje og studenternellike. Men lige nu er bedet bare så smukt og blåt.

Det vilde hjørne

I min have er der hjørner og kroge, som aldrig når til at komme rigtig under kultur. Her er der lige nu meget smukt med forglemmigej og mælkebøtte, og her sværmer de flotte Aurora sommerfugle lige nu og finder føde i de gule blomster.

Porrebed med forglemmigej

Porrebedet med nogle få porrer tilbage er så flot lige nu – helt vokset til med grønne planter, mælkebøtter og forglemmigej. Det skal ryddes nu – måske er der porrer til aftensmaden. Og helt sikkert en meget finere jord end i et bart bed.

krukke med forglemmigej

Jeg har altid forglemmigej i krukker inden sommerblomster kommer sidst i maj. I år har de fået selskab af lidt minipåskeliljer. Planterne har jeg i øvrigt hentet i porrebedet lige inden påske.

Min blå have

Karna Maj, 29. april 2009

Jeg læste i går Karens indlæg om hendes smukke kompostbunke med forglemmigej, og det har inspireret mig til lige at tage en række billeder af min blå have, som jeg holder så uendelig meget af. Den er bare så flot lige nu.

Jeg tror ikke, at jeg kan få nok af forglemmigej, og de må hjertens gerne så sig alle mulige vegne. Herregud om en god uge er de væk, og de er ikke så kompakte, at de tager livet af andre planter.

Når de er afblomstrede strør jeg planterne ud de steder, hvor der skal komme nye næste år. Så kan de ligge og visne og smide frø. Ingen af dem er indtil nu nået til kompostbunken, men måske i år – for at gøre den smuk. I forvejen pynter de i havens mere vilde kroge, hvor også mælkebøtten er lidt fredet lige nu, hvor Aurora sommerfuglene besøger den.

Men det gælder jo om at turde slippe en plante løs i haven.

Læs mere om:

Der er skrevet 8 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind