Selvforsyning er også høst til fryseren – her en cykelanhænger fuld af dagens høst af porrer.
Porrerne skal kun snittes inden frysning, så det tager ikke lang tid at få dem i fryseren – når først de er høstet og bragt hjem til køkkenet.
Den dårlige samvittighed har plaget mig et par uger. Men først den truende udsigt til mange nætter med hård frost fik mig omsider i gang med kniven i porrerækkerne.
Det er hårdt at stå bøjet og høste ca. 150 porrer, som skal løsnes i våd, klistret lerjord og derefter hives fri og pudses af for rod, top og grimme blade. Men jeg glemte næsten at ryggen blev lidt øm, for vejret var utroligt mildt og dejligt, solen skinnede fra en blå himmel, og lærkerne sang højt oppe. Det var næsten ikke til at fatte, at det kan forvandles til sne og vinter på et halvt døgn.
Resultatet blev 7 affaldsposer proppet med porrer – en hel cykelanhænger fuld af mad og vitaminer til de kommende måneder, hvor der ikke er så meget at hente i haven. Og så står der stadig halvanden række vinterporrer i grønsagsmarken til de næste par uger.
Vel hjemme drak vi te på havebænken i dejligt solskin, men pludselig begyndte det at blæse og sorte skyer viste sig mod nord. Jeg nåede lige at plukke en favnfuld af de mange påskeliljer, som var ved at springe ud, så brød det ud i et kæmpe haglvejr. Cykel og anhænger blev reddet i hus i en fart, og poserne med porrer anbragt lige uden for døren. Et par urtepotter blev i hast sat over de to salatplanter, som har overvintret på friland.
Porrerne blev fintpudsede og snittet i 1–2 cm triller til fryseren. Der var faktisk kun ca. 10%, som var begyndt at gå i stok og måtte kasseres. Der blev til en snes middage.
Sjovt nok så stod den på porretærte til aften – en af vores favoritspiser med porrer, champignon og skinke/ hamburgryg i. Der laves altid rigeligt, så der er til et stykke til frokost flere dage frem.
Du er ikke logget ind. Log ind