Fint rent drivhus

I år fik jeg vasket drivhus og drivbænk inden vinter. Drivbænken er placeret over de 3 rækker radiser og 1 række dild, som jeg lige har sået.

Dild spirer på friland

Dildfrøene sået i oktober spirer nu frem. Mon det bliver frosten eller sneglene, som gør kål på dem?

Kan man så radiser i november?

Karna Maj, 23. november 2011

Ja, det kan man godt – men om der kommer noget ud af det, ved jeg ikke.

Det er jo ikke til at stå med et nyvasket drivhus i november uden at skulle så noget. Og med udsigt til en periode med mildt vejr, besluttede jeg at nyde at putte små frø i jorden endnu engang i dette dyrkningsår.

Når dildfrøene derude kan spire, så kan radisefrø i drivhuset jo nok også. Og måske får vi en mild vinter. Jeg har før sået radiser i januar, og de gav tidlige radiser. Drivbænken – af vakkelvorn kvalitet – er blevet sat hen over det nysåede.

Apropos de fremspirende dildplanter, så var det meningen, at de først skulle spire til forår. Da jeg omkring 20. oktober satte hvidløg, såede jeg i mellemrækkerne dild og pastinak som et eksperiment. Ideen var en masse flot dild i det tidlige forår til at komme i fryseren til næste vinters forbrug. Og pastinakfrøene var et forsøg med at se, om det kunne give tidlig og god fremspiring. Der er stadig ikke dukket pastinak kimplanter op. Dilden går jo nok til i vinterens løb – eller sneglene æder den.

Læs mere om:

Der er skrevet 1 kommentar til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind