Gårdagens høst af bønner – det har jeg ventet med længsel på i uger.

Endelige nye bønner

Karna Maj, 10. juli 2008

I går kunne vi endelig spise årets første nye bønner – en verden til forskel fra de frosne bønner, som vi ellers har spist med stor glæde siden efteråret.

Det blev en trefarvet oplevelse af ‘Helios’ voksbønner, ‘Processor’ grønne bønner og ‘Purpiat’ lilla snitbønner. Mit barnebarn var sidste år meget optaget af, at de lilla skifter farve. Hun var da tre år, og fortæller stadig, at hendes mormor dyrker gule, grønne og lilla bønner, men at de lilla faktisk bliver grønne, når vi koger dem. Så det passer fint, at vi kan plukke tryllebønner, når hun kommer på ferie.

Vi vil gerne have friske bønner så lang tid som muligt, så jeg har for få dage siden sået et nyt hold bønner, som skal give os bønner så langt ind i efteråret som muligt – normalt plukker vi de sidste først i oktober.

Bønnerne er sået forspirede den 8. maj – blev lagt til forspiring 6. maj.

Læs mere om:

Der er skrevet 3 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind