Bedet ser noget rodet ud, her ved høsttid. Man skulle ikke tro, at der kunne gro fine løg helt ind til de store bladselleriplanter, som er ved at sætte frø

Løgene er høstklare – stænglen er blød. Der er ikke luget ukrudt den sidste måned, da det skader løgene mere med ødelagte blade, end det gavner at fjerne ukrudtet. Det har den gode konsekvens, at der i bedet nu er en halv snes ruculaplanter – f.eks. en i nederste højre hjørne.

Løgene hænger i bundter til tørring under tagudhænget. Der er 30 stk i hvert bundt, så her er til 2 måneders daglig sildemad. Det sparer masser af indpakning af halve løg.

Mens jeg var i gang med at høste løgene, fik jeg øje på de her to kærester i bladselleritoppen. Det er stribetæger, som kan træffes på skærmblomstrende planter.

164 løg på 2,4 m²

Karna Maj, 20. juli 2007

Zittauerløgene har stået virkelig tæt på bed 11 i køkkenhaven nord for drivhuset. Bedet ligger i skygge midt på dagen og er kun 0,85 m bredt og 2,8 m langt. Midt i bedet står der tre bladselleri, som er ved at sætte frø, men de har ikke taget væsentlig plads, da det har vist sig, at løgene blev store og pæne helt ind til bladselleriplanterne.

Løgene er selvfølgelig af behersket størrelse, men det er netop tegn på at strategien er lykkedes. De skal nemlig passe til at lægge på den sildemad, som min mand skal have hver dag til frokost. Det er alt for irriterende med store løg, hvor resten skal pakkes ind og gemmes til dagen efter. Det dårlige er, at jeg skulle have haft sat et tilsvarende bed, så der havde været helt frem til næste forår, men jeg kunne ikke skaffe flere sætteløg. Og mine løg i grønsagsmarken er bare megastore alle som en.

Læs mere om:

Du er ikke logget ind.  Log ind