Visne blade og stængel på blåbær

Det er ikke kun bladene, der er visne. Stænglen og topskuddet til højre er også helt vissen.

I går morges stod disse planter med de flotteste grønne blade. I aftes så de sådan her ud.

Visne skud på blåbær

Karna Maj, 22. juli 2010

Jeg har frydet mig over 3 potter med blåbær, som jeg købte først på sommeren. De har en del bær og 30–40 cm lange skud. De skal plantes ud, så snart de sidste kartofler er høstet på arealet. I forgårs kunne jeg se de første modne bær, og dem skulle solsortene ikke æde – jeg har jo læst om I andres erfaringer på grådige solsorte. Jeg havde ikke noget grønt bærnet, så jeg lagde lige lidt fiberdug løst hen over. Det gik godt, jeg vandede i går morges, og alt så fint ud.

I går aftes fik jeg lige øje på en masse brunt under fiberdugen. Jeg hev fiberdugen af – og det var et forfærdeligt syn. De nye skud var visne i den yderste halvdel. Ikke kun bladene, men også selve stænglen.

Min eneste forklaring lige nu er varmeskade – har andre oplevet noget lignende?

Så nu er fiberdugen af, og vi ser, om vi får blåbær, eller solsorten finder dem. Vi har indtil nu hver fået to stk modne bær.

Læs mere om:

Der er skrevet 9 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind