Sommerporrer og vanter

Der måtte vanter til for at tage de sidste sommer- og efterårsporrer op og ordne dem ude i gården. Jeg er nået frem til, at det her må være den sort miniporrer, jeg har haft med hjem fra Skotland.

Stor knoldselleri

Det lune vejr har givet nogle rigtig store knoldselleri.

To sorter af knoldselleri

De store er Bergers Weisse Kugel, de små er Ibis. Ibis er en mindre plantet og kan derfor dyrkes med mindre planteafstand. Ibis er først sået lige omkring 1. april, ca. 14 dage senere end den anden.

Vinterbroccoli

Normalt sætter de overvintrende broccoli først hoveder i marts/april – hvis de overlever vinteren.

Fizz kale

En ny F1 sort af bladkål, som min datter har bragt med hjem til mig sidst i juni. Hun er begejstret for kålen, som kan købes i skotske supermarkeder. Den skulle være vinterhårdfør, når planterne har nået en vis størrelse.

Spring Cabbage

Spring Cabbage – sorten har jeg hentet i Skotland, og her har man ikke så kolde vintre, som vi har. Men de har ofte let nattefrost. De står tættere end normale spidskål, men så læer de lidt for hinanden, var min filosofi, og så kan jeg måske høste nogen af dem som blade. De er sået direkte 28.7 under fiberdug.

Vinterforberedelser i januar

Karna Maj, 2. januar 2016

Det er første gang, at jeg har lavet mine vinterforberedelser omkring årsskiftet. I dag i frost og 13 m vind hentede jeg de sidste sommerporrer. Det er første gang, jeg har haft sommerporrer til januar i haven – og første gang jeg har ordnet porrer med vanter på.

I onsdags tog jeg knoldselleri op – og kulede dem ned. De har to gange været overdækket mod frost med et par lag plast. Og det har været en god ide at beholde dem i jorden så længe som muligt i det lune decembervejr, da de er fortsat med at vokse. De største og flotteste knoldselleri, jeg har dyrket. Jeg har haft to sorter Bergers Weisse Kugel og Ibis. Se mere om de to sorter i Håndbogen.

Det lune vejr har også betydet at palmekål og en ny bladkål, som er under afprøvning, Fizz, begge er ved at gå i stok. Der er blomsterskud på vej på palmekålen og blomsterknopper i toppen af Fizz.

Jeg har enkelte planter af forskellige sorter af vinterbroccoli, og her har den ene skud i toppen og mange på vej i bladhjørnerne. På en anden kan jeg ane skud i bladhjørnerne. På den tredje ingen ting at se – og det er vel godt nyt.

Mine overvintrende spring cabbage står rigtig flotte og er begyndt at forme bladene til hoved. Planterne har åbenbart ikke forstået, at de ikke er sået i England, men vi har jo nærmest haft engelsk vinter indtil nu. Gad vide, hvad de siger til frost og en pivende stiv østenvind lige ind i haven – kun læ fra en nøgen syrenhæk.

Der er skrevet 12 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind