Vindruerne holder sig fint, selv om de står i et blå telt.

Det skulle kun have været overdækning mod nattefrost, men nu giver det tørt klima for vindrueklaserne

Sidste druer og solsorterede

Det blå telt blev fjernet 6. november og de sidste druer blev høstet. I højre side af billedet ses solsortens rede fra midt på sommeren

Vindruer i blåt telt

Karna Maj, 25. oktober 2010

Det er grimt, men det fungerer med en stor blå pressening over espalieret med de sene vindruer på friland. De har i år været længe om at modne og var begyndt at få rådne druer i klaserne.

I første omgang fjernede jeg de fleste blade – dog ikke fra de skud, som skal bindes op til epalieret til forår og give druer næste år. Men de blev stadig våde, og jeg måtte igen fjerne nogle druer med begyndende råd. Jeg plukkede en hel del klaser af og tog med ind. De blev hurtigt kedelige, og der kom rådangreb i klaserne.

Den blå pressening kom over ved første varsel om frostvejr. Den kan ikke nå sammen i enderne, så der er udluftning. Da den havde været af og på et par gange ved nattefrost, og der var udsigt til masser af regn, så lod jeg den være over. Og det har den nu været i en god uges tid. Det ville selvfølglig være bedre med en klar, men sådan en har jeg ikke lige ved hånden.

Nu kan jeg plukke fine klaser næsten uden ny rådangreb – men hvis jeg har glemt at høste og det regner, så er det lidt besværligt at hente desserten. Inde under presseningen er der nemlig også stadig bionet, så solsorten ikke kan få fat i druerne. Den kender espalieret ret godt – den havde rede her i sommer og opfostrede et kuld unger under druebladene.

Efterskrift: De sidste druer blev høstet 6. nov. De sidste druer og solsortereden ses på sidste billede i billedserien.

Læs mere om:

Der er skrevet 2 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind