Kassen med forspirede kartofler, som havde stået nogle dage i drivhuset døgnet rundt.

Kartofler forspirede

Her kan man se, at kartoflerne ikke er kommet jævnt op. De sidste to i øverste to hjørner er først ved at komme op.

Det var et meget stort og fint rodsystem, men poserne var stort set formuldede, så det var ikke udplantning af poser med kartofler i.

Der var mest spirepose over jorden, men planterne kunne fint skilles ad. Måske skulle de have været plantet ud lidt før – men de sidste var jo først på vej op.

Der blev lige hurtigt etableret et intermistisk hjem til de forkælede posekartofler.

Sådan her ser de kartofler ud, som blev sat samme dag direkte i jorden, som kartoflerne i spireposerne. Det er Sofia de to små planter. De to store er Annabell – de var bedre forspirede.

Udplantning af kartofler i spireposer

Karna Maj, 20. april 2010

Det kniber lidt at følge med i de her dage, så her kommer en opdatering på mit forsøg med forkultivering af kartofler i spireposer.

De blev flytttet fra drivhuset, som var mellemstation, til en intermistisk drivtunnel af elrør og plast den 14.april. Poserne var ved at gå helt i opløsning, men der var masser af fine hvide rødder. Kun to planter (begge stod i hjørner af kassen) var først lige ved at komme op. Den ene var den enlige pose, hvor der var brugt spagnum, og her var rødderne mere brunlige end hvide, dvs. at de har det mindre godt. Jeg havde brugt en håndfuld fra såjord købt i Hem og Fix – planterne har ellers spiret ok i det. Min egen kompostjord havde fået tilsat lupingødning, såjorden er jo næsten ugødet.

Her er lidt billeder – og et foto til sammenligning med samme sort, sat samme dag, men på friland under plast. De står nu også under drivtunnel af plast. På de foregående dage med bagende sol, har der været åbent i enderne på drivtunnelen. Godt at jeg ikke fik skiftet til fiberdug med det kolde vejr, vi har lige nu og de næste dage.

Nu er det spændende, hvilke planter, der kommer først og med flest kartofter. Lige nu satser jeg på nye kartofler til pinse, men måske bliver det Grundlovsdag med det kolde vejr.

Jeg plejer ikke at forspire kartofler indenfor – hvordan ser de her ud i forhold til forspiring i potter og mælkekartoner?

Læs mere om forsøget med spireposer

Læs mere om:

Du er ikke logget ind.  Log ind