Tornet natskygge

Tornet natskygge har smukke kartoffellignende blomster og mange torne

Tornet natskygge frugt

De første frugter er modne her sidst i august.

Tornet natskygge – stor plante

Tornet natskygge udvikler sig til en ret stor plante, men indtil nu har jeg kun bundet stammen op til en støtte en gang – mest for at holde den væk fra kålbed og netoverdækning. Ingen skadedyr.

Tornet natskygge

Karna Maj, 31. august 2015

Jeg har i år sået tornet natskygge, Solanum sisymbriifolium, og det er noget af en stikkende plante. Den kaldes også Litchi tomat, men det er ikke en tomat.

Jeg har nu smagt den første modne frugt, og spises kan den, men der er store kerner i den. Måske skal den spises lidt før? Næste problem – hvad skal jeg bruge dem til?

Jeg så den sidste efterår i Herregårdshaven ved Rønnebæksholm. Og så kan I gætte, hvor frøene kommer fra – jeg har bekendt overfor Keld Kryger, som er gartner på projektet.

Den spirede fint, og egentlig burde den være sået før, men blev først sået samtidig med tomaterne først i marts. Den har første modne frugter nu, så jeg når i hvert fald at få en del modne bær.

Det er sjovt at dyrke den, og alle på besøg lægger mærke til den tornede plante. Men om den er med i haven næste år må vise sig -den er ikke så let at plante ind i et bed med andre planter og den skal heller ikke være for tæt på, hvor man går forbi.

Der er skrevet 3 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind