En hel tallerkenfuld tomater, som vil modne i løbet af den næste gode uges tid, når de bredes ud i et lag og sættes i vinduet.
En håndfuld Ungarsk Lang og en håndfuld Sibirisk Huspeber. Høstet på friland 20. november.
En dejlig dag med mildt vejr – lige til at høste lidt tomater og chili i. En dyb tallerken tomater og et par håndfulde chili. Det er ikke hvert år, at jeg har kunnet gøre det totredjedele inde i november og kun 10 dage fra starten på vinteren.
Tomaterne er nu fordelt på to tallerkener, så de ligger i et lag, og er sat til modning i vindueskarmen. Vi har lige spist de sidste, som blev plukket for et par uger siden. Dengang troede jeg, at det var de sidste i drivhuset i år, men her tog jeg fejl. Fortsætter det milde vejr, så når flere måske at blive orange – de mindre modne dur ikke at tage ind til eftermodning, de smager ikke godt. Skulle jeg købe den her mængde cherrytomater er der vel for en lille halvtredser, og de udenlandske smager såmænd ikke af mere end mine novembertomater.
Chilierne er høstet på friland – det har jeg aldrig prøvet før. Andre år har de stået i potter og er blevet flyttet i drivhus. De er nu kommet i plastposer og lagt i køleskabet til brug de kommende uger.
Er der nogen, som har særligt yderige og gode sorter her sidst på sæsonen?
Der er skrevet 19 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.
Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.
Du er ikke logget ind. Log ind