Rækken med timian danner kant i et langt bed, hvor der er frilandstomater i midten og hvidløgspurløg i den anden side.
Masser af nye skud til vinterens mad.
Det vigtigt at klippe timian tilbage, når den er ved at være afblomstret. Men den må ikke klippes længere ned, end der er rigeligt med nye grønne skud tilbage. Timian skyder ikke fra gamle forveddede grene. Foto fra 2007.
Vi spiser rigtig meget timian i maden – især om vinteren. Ovnbagte kartofler vendt i timianblade er rigtig godt. Så jeg har lavet en hel hæk af timian i et af mine bede. Med års mellemrum stiklingeformerer jeg et nyt hold og planter den et andet sted. I år overlevede alle planter i rækken vinteren, men den var også mild.
Lige nu er den på 4. år og jeg er i år sikker på, at jeg ikke kommer til at mangle timian.
I år klippede jeg den halvdel at timianrækken ind mod bedet ned midt i blomstringen – jeg har sagt undskyld til bierne. Det var nødvendigt, for at jeg kunne komme til at bearbejde jorden inden udplantning af tomatplanterne. Den anden halvdel blev først klippet ned efter blomstringen. Jeg kan stort set ikke se forskel på de to sider af kanten nu. Det er jo rart at vide, at jeg lige så godt kan lade den blomstre færdig til glæde for bierne.
Du er ikke logget ind. Log ind