Det ligger dybt i mig, at intet må gå til spilde, så selvfølgelig kunne stikkelsbærene ikke komme med på kompostbunken med de afklippede grene. Det er en blanding af ‘Rød Hinnomaki’ og en gammel »grøn« sort, som jeg overtog med haven.
‘May King’ er en hurtigudviklende grøn salat, som smager godt. Velegnet til gammeldags salat med syrnet fløde.
Vi vil helst hente al frugt og grønt fra vores egen have, så maj måned er lidt svær på det punkt. Men i dag fik vi to nye afgrøder fra egen have til middag. Det første store salathoved med syrnet fløde og grøn stikkelsbærgrød. Det smagte virkelig dejligt.
Stikkelsbærgrøden kom lidt bagvendt ind på menuen, da det egentlig var en klipning af min hæk af stikkelsbær, jeg var i gang med. Den var ikke blevet klippet tilbage på skuddene i det tidlige forår, så nu var de nye skud på vej ud over gangene på begge sider. Jeg måtte klippe flere grene af med ret store bær. Og det var jo ikke til at bære at sende dem på kompostbunken. Jeg supplerede med at plukke lidt flere af de største. Og det gav en fin stikkelsbærgrød, selvom de var lidt mindre, end jeg normalt plukker dem. Men det er faktisk nu, de skal spises, for om en uge er der masser af jordbær. De første er næsten røde.
Salathovedet kom fra grønsagsmarken, hvor der i foråret stod en snes selvsåede eksemplarer af sorten ‘May King’, som er en blød grøn salat med en smuk let rødfarvning. Jeg har ikke før i dag tænkt over navnet. Måske er det en sort, som kan overvintre. Den bærer i hvert fald med rette sit navn. I øvrigt høstede Ole i går et endnu større hoved til deres aftensmad. Og der er flere på størrelse med det, som jeg høstede i dag. Jeg vil prøve og så sorten i efteråret til overvintring og se, om den kan noget særligt med overvintring. Den er købt i Lidl sidste år – måske har de den endnu.
Der er skrevet 5 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.
Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.
Du er ikke logget ind. Log ind