Sået masser af topløg i kold jord

Karna Maj, 1. marts 2016

Jeg har ladet mig inspirere af den her vejledning fra Frøsamlerne med at så topløg i foråret. Det skulle give fine enkeltfeds hvidløg.

Hvidløgs-oplevelser med topløg af Estisk Rød

Så hele 5 toppe af Rød estisk blev smuldret til en masse små topløg, hundreder. De blev sået i riller meget tæt på 2 m² bed. Jeg kan jo altid fjerne nogen af dem, hvis jeg synes de står for tæt.

Men hvor jeg frøs fingrene, da jeg tog de sidste gulerødder op på bedet. Jorden er godt nok kold. Men den var fin at kultivere og rive efter, at jeg havde fjernet det tykke lag blade. De blev i stedet for lagt over på rabarberbedet, hvor de tidlige rabarber allerede er ved at sende små blade op. Det var nok en god ide, for nu sner det derude, og jeg vil gerne have tidlige rabarber.

Men jeg fik lidt dårlig samvittighed, for bedet vrimlede med regnorm, og de kunne bestemt ikke lide at komme op til overfladen. De bevægede sig næsten ikke i kulden. Så efter at have sået løgene, fandt jeg den sidste halve sæk med visne blade frem og fordelte den over bedet.

Læs mere om:

Der er skrevet 23 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind