Skarleje er toårig og her overvintrende grønne blade, som nu vokser med lynets hast. Dugen sidder fint på bladene langt op ad formiddagen.
Rosmarinen har jeg hentet kviste af hele vinteren. Den blomstrer nu med smukke lyslilla blomster og sætter nye skud.
Denne laurbær har overlevet vinteren fint og sætter nu nye skud i bladhjørnerne. Med 4 planter er jeg rigeligt forsynet med laurbærblade.
Mit krydderurtebed er efterhånden ved at udvikle sig til et bed med flerårige krydderurter med plads til etårige. Og så er der lige den toårige skarleje, som selv bestemmer, hvor den vil stå. Og det får en til to planter lov til hvert år. Lige nu står den med store imponerende blade, snart kommer den smukke knop frem, og den når næsten op i mandshøjde, når den blomstrer med lyslilla blomster.
Bedet har udviklet sig yderligere i den flerårige retning efter plantning af både to laurbær og en stor rosmarin i bedet sidste sommer. Begge arter har overvintret fint. Rosmarinen har blomstret siden det tidlige forår, men står nu i fuldt flor med smukke lyslilla blomster. Laurbærene sætter et nyt skud i hvert bladhjørne. Jeg har også et to stk i krukker, men de ryger nok også ned i et plantehul – så er der to krukker mindre at vande – måske. Jeg har forlængst smidt de sidste tørrede laurbærblade ud – jeg har hentet friske lige siden sidste sommer.
Krydderurtebedet er ret vildtvoksende her i maj. Flot og frodigt og helt blåt af selvsåede forglemmigej og af frodigt ukrudt. Indsatsen indtil nu har været fjernelse af et par mælkebøtter og nedklipning af visne stængler af citronmelisse og mynte. Bedet ordnes først, når basilikum, citrontimian og havemerian plantes ud som noget af det sidste i haven. Så fjernes alt ukrudt og den afblomstrede forglemmigej, det hele får en gang kompost.
Det er dejligt at have et bed, som passer sig selv i det tidlige forår – for lige nu er der tusind ting, som skal laves på en gang.
Du er ikke logget ind. Log ind