Mega savojkålsplante

Når en savojkålplante ender i et blomkålsbed og får gødning nok, kan den blive meget stor. Den her måtte jeg foreviges sammen med. Hvilken sort det er, kan jeg ikke huske – den skulle bare lige fylde den sidste plads ud i bedet.

Kæmpekålplante – sorten Tundra

Tundra blev sået for over et år siden og er først nu klar til høst. Det store hovede vejede 1,6 kilo og det er mere hvidkål end savojkål, selv om planten mest ligner savojkål. Størrelsen på planten kan man bedst forstå ved at se på spidskålen i nederste venstre hjørne.

Regntiden giver mega kål

Karna Maj, 11. august 2011

Vi spiser mange kål lige nu – og de er store i år, takket være rigeligt med vand.

Jeg blev helt glad, da jeg i Camilla Plums bog Grønt læste, at et halvt kål ikke er for meget til 1 person – så er vi altså helt normale. De største kål er dog i overkanten til et måltid. Det største indtil nu har vejet 1,6 kg. Hun skriver også, at kål er så godt, at det bør man spise hver dag.

Heldigvis er der variation – der er også små spidskål. Dem nyder vi i salatskålen.

Der er skrevet 8 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind