Regnestykker med løg og hvidløg

Karna Maj, 13. oktober 2010

I eftermiddag har jeg fået sat det kilo stikløg til overvintring, som jeg har købt hos Solsikken. De var store og flotte – men det betød også, at der kun var 94 stk, hvilket vil sige, at med portoen indregnet koster de næsten 2 kr. pr. stk. Hvis de ikke overlever vinteren næsten hver og en, så er det tilsæt at dyrke dem i forhold til at købe friske bundtløg med top i forsommeren.

Jeg dyrker dem selvfølgelig for at kunne gå ned i haven og trække friske løg, og fordi de ikke kan fås i økologisk kvalitet i Nakskov, men alligevel tænker jeg da lidt økonomi. Måske skulle jeg vælge at dyrke flere kartofler i stedet for. Jeg kan se, at jeg har fået dyrket alt for få i år efter mit nye sædskifte. Det er svært at få det hele til at gå op. Kartofler er en bedre forretning rent økonomisk, når jeg kan bruge egne læggekartofler.

Jeg har netop regnet på, hvor mange hvidløg, jeg skal dyrke i 2011. Jeg nåede frem til, at selvforsyningsperioden er ca. 40 uger og at jeg skal bruge 2–3 hvidløg pr uge. Det er 100 stk + 20 stk til sættefed. Med 7 pr. m, så skal jeg nok sætte 140 fed på 20 m række, da der altid er nogle, som ikke dukker frem i rækkerne i foråret.

Bedet er jeg i gang med at forberede, men mørket kommer alt for tidligt nu, så jeg blev ikke færdig. De skal her på det milde Lolland ikke sættes førend om et par uger, men min tunge lerjord er allerede nu på grænsen til, at den ikke smuldrer fint mere. Så den skal klargøres i tide i år.

Læs mere om:

Der er skrevet 4 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind