Minipåskeliljer i potte i krukke

Potten med påskeliljerne blev sat ned i krukken, og uden om kunne jeg så plante stedmoderblomster. Senere er midten fri til udplantning af sommerblomster eller andet. Det er vigtigt, at potten er sort, så er den ikke så synlig, hvis den ikke bliver helt dækket af jord.

Potter i krukker

Karna Maj, 14. marts 2014

Hvert år planter jeg mine minipåskeliljer op i krukker i gården her i det tidlige forår. Når de er afblomstrede, får jeg dem med besvær fisket op fra samplantningen med stedmoder og hornvioler, hvorefter de plantes i haven under et kommende bønnestativ. Her kan de vokse færdige, visne ned og hentes igen næste forår, når de er i knop.

Sidste år gik 30 års rutine i skuddermudder. Løgene fandt jeg i det sene efterår i carporten. De blev sat i potter i drivhuset. I dag skulle de så plantes op i krukkerne – der var allerede blomster. Og så var det, at jeg fik ideen. Potterne skulle selvfølgelig ned i krukkerne – så var det let at tage dem op, og der ville blive et fint hul til ny jord og sommerblomster midt i potterne. Hvis det virker, kan jeg vel sætte potterne ned ude i bønnebedet og så hente dem igen næste forår.

Men måske er det en dårlig ide, da de så ikke får ny jord hvert år. Det er de samme løg, jeg har brugt gennem 30 år, der er bare blevet flere.

Jeg har iøvrigt alt for mange blokke med påskeliljer, som giver for få blomster og skal graves op og flyttes til nye voksested, når de er afblomstrede.

Læs mere om:

Du er ikke logget ind.  Log ind