Påskemorgen var påskeliljerne pyntet med sne.

Påskelørdag sidst på eftermiddagen havde vi det flotteste solskin og 9° varme, og hyacinterne stod og duftede dejligt af forår.

Søndag morgen var det frostvejr og sneen dalede ned.

Juleroserne mister helt stivelsen i stænglerne, når det er frost. Senere påskesøndag rejste den sig fint og så ud, som om den aldrig havde været nede med nakken.

Lørdag stod primulaen og prinsede sig i solskinnet.

Søndag morgen var den næsten væk i sne – men de grønne blade tittede frem og så ret upåvirkede ud.

Påske med sne og frost

Karna Maj, 24. marts 2008

Det var noget af et vejrskift. Lige fra det dejligste forårsvejr lørdag eftermiddag og så til en opvågning tidligt påskesøndag til frost og snevejr. Det er en påske, som vi vil huske.

Indtil nu har vi dog kun fået lidt sne her på Vestlolland, og det er jo lidt skidt, for planterne er helt ubeskyttede mod nattens frostvejr. Faktisk var jeg lørdag ude og dække fransk esdragon, rosmarin og laurbær med thujagrene – de har ellers klaret sig udækkede hele vinteren. Men udsigten til minus 10 grader turde jeg ikke sidde overhørig. Heldigvis ser det ikke ud til at blive helt så koldt.

Jorden nåede faktisk at tø op søndag eftermiddag, og jeg var i haven og rydde et areal for planter, grave og planere. Men der skulle bestilles lidt for at holde varmen.

Læs mere om:

Der er skrevet 2 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind