Her først i april er grønsagsmarken et lidt kedeligt syn, men snart ligger her et stykke nyfræset jord. Jeg skal »bare« lige rydde op først.
Grønkål er der så rigeligt af. De er vokset og vokset hele vinteren. Og vi har spist masser af grønkål hver eneste uge.
Porrerne er næsten blevet »slagtet« alle sammen for et stykke tid siden og lagt i fryseren. Nu står der bare lige en række tilbage til den næste uges tid.
Kålstokkene skal nederst i den ny kompostbunke, så de forhåbentlig når at blive omsat til næste forår.
Her er lige til lidt aftensmad. Det belv til råkost af kålhovedet med appelsinstykker og selleri med champignon i fløde med rosmarin.
Jeg har en hel række med romanescokål. Her har jeg høstet hoveder og senere små buketter lige fra sidst på efteråret og vinteren igennem. Nu er der ikke så mange tilbage, men inden de hives op, kan jeg fint plukke små buketter til at komme i en gang suppe.
Tiden nærmer sig, da jorden skal fræses, så nu er jeg nødt til at få fjernet alle kålstokke, de sidste porrer, lidt rødbeder, visne majsplanter osv., inden Karl kommer med sin markfræser og ordner det hele på ingen tid. Det er simpelthen luksus bare at kunne gå i gang med at så og plante.
Det er ikke verdens sjoveste job at rydde op i køkkenhaven, men det giver god motion. Især når lerjorden sætter sig under træskolene, så de bliver tre gange så tunge. Jeg skal huske at tage gummistøvler på i stedet for.
Det havde første prioritet at få taget halmdækningen af rodfrugterne, da halmen isolerer, så jorden ikke kan begynde at tørre op til fræsning. Det gav en hel stak med halm – det kan bruges til jorddække senere. Jeg tror regnormene var lidt kede af det, for de lå lige i jordoverfladen under halmen. Jeg fandt også lige en stor selleri i halmen – den havde jeg overset.
Jeg fik begyndt på rydningen af kålstykket, men det blev kun til stokkene af rødkål og hvidkål. Her var der også gevinst: Et fint kålhovede, som havde overlevet vinteren på friland. Det var selvfølgelig af sorten ‘January King’.
Der er til mange timers god motion endnu.
Der er skrevet 4 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.
Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.
Du er ikke logget ind. Log ind