3 rækkker bønner godt på vej 1. september. Dengang var det spændende, om de mon nåede at give bønner.

Helios bønne i blomst

Den 22. september er der masser af smukke lyslilla blomster i voksbønnen ‘Helios’

Fine små bønner den 22. september. Her kan godt nå at blive mange i løbet af oktober, selv om de udvikles langsomt i efterårsmånederne.

Nye hold bønner på vej

Karna Maj, 26. september 2007

Friske bønner er noget af det bedste, vi ved her i huset. Så jeg affinder mig ikke med, at sommerens bønnehøst slutter først i september. Jeg sår nye hold bønner igen i juli for at kunne have friske bønneri hvert fald frem til efterårsferien. Sidste år var det endnu længere i det milde efterår.

Jeg har stadig ‘Blue Lake’ stangbønner, men det lakker mod enden. I marken er der også stadig lidt blå snitbønner af ‘Purpiat’, som giver over en længere periode end de andre lave bønner, jeg har i år.

Normalt ville næste hold bønner kunne høstes nu, men da de skulle være sået midt i juli, fik jeg det ikke lige gjort og få dage senere blev vi syge i en hel uge. Det betød, at de først blev sået 25. juli. Men der er nu små bønner på vej – om en uge kan de første høstes. Nye bønner her i efteråret er faktisk endnu mere sprøde og velsmagende end i højsommeren.

I grønsagsmarken har jeg også sået et hold, men de blev først sået en god uge senere, dvs. først i august. Jeg har ikke fået dem med ind i plantelisten, så datoen mangler – øv. Men nu blomstrer de. Om de når at give bønner, afhænger jo i høj grad af vejret. De står så udsat for vind og vejr, at en efterårsstorm kan ødelægge bladene.

Nattefrost kan også komme på tværs, men det er sjældent her på Vestlolland i oktober. Og skulle det true, så er jeg parat til at bruge en time på at sætte vækstbuer op og dække med fiberdug.

Læs mere om:

Du er ikke logget ind.  Log ind