Spinattærte af nyhøstet spinat og nye forårsløg

Nye forårsløg og spinat

Karna Maj, 6. april 2008

Jeg er ved at være så træt af at spise rodfrugter. Heldigvis har jeg mange snitbønner, grønne bønner og voksbønner i fryseren, så det hjælper lidt.

Det jeg mangler er nye friske grønsager, og jeg drømmer allerede om asparges og nye kartofler. Men aspargsene er der en måned til og de nye kartofler måske næsten to.

I går brugte jeg så en lille halv time på at plukke alle de spinatblade, som overhovedet var så store, at de med rimelighed kunne plukkes. Og som rådyrene ikke havde ædt halvdelen af. De kære dyr har hele vinteren afgræsset de rækker med spinat, som jeg høstede af i efteråret. Sjovt nok har de ikke rørt rækken med spinat sået midt i september, måske var platerne for små. Men nu har de åbenbart ikke lyst til spinat mere, så nu fik jeg så en posefuld. Jeg kan lige så godt plukke i bund, for stykket bliver kørt igennem med en bedkultivator, så snart jorden er tør nok. Men den sent såede række spinat er placeret, så den kan blive stående.

I øvrigt fandt jeg en snes selvsåede salatplanter, som blev flyttet ind i hullerne i denne spinatrække. Gad vide om de gror videre – det ville give tidlig salat. I jordbærbedet står der en salatplante, som jeg snart kan høste blade fra.

Forårsløgene står lidt tæt og er derfor ikke så tykke, men der er mange af dem, og de er gode lige nu. De var formeret i potter med 3–4 i hver potte, og jeg plantede dem ud uden at dele dem. Det dur ikke, hvis de skal overvintre og danne nye løg i foråret. De kommer til at stå som hele blokke. De skal plantes enkeltvis ud i rækker.

Dagens havearbejde blev belønnet med mad af frisk grønt fra marken. En spinattærte af den friskhøstede spinat og et kæmpebundt friske forårsløg. Det var umagen værd at plukke de små spinatblade.

Der er skrevet 2 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind