Ærteplante med miniærter

Denne ærteplante er dukket op nede midt i en ribsbusk. Den ligner sorten Gigante Svizzero, som jeg har dyrket i år.

Mini sukkerært

Øverst ses den ca. 3 cm lange sukkerært og den lidt større fuldt udviklede ærtebælg.

Fyldt ærtebælg

De udviklede ærter er fine, men smager ikke særlig godt.

Mini sukkerærter er dukket op

Karna Maj, 19. september 2011

I juni spiste vi sukkerærter af sorten Gigante Svizzero. Alle planterne havde tofarvede rødlilla blomster, men nogle af ærtebælgene havde hinder. Vi lod disse sidde til at spise som udviklede ærter, men de smagte ikke særligt godt. Så en del fik lov til bare at sidde.

For et stykke tid siden så jeg en over 1 m høj ærteplante med de samme fine blomster. Den var kravlet op i en ribsbusk. Idag fik jeg så øje på, at der var ærter på planten. Men det er miniærter. De små sukkerærter er kun ca. 3 cm lange og smager fint. De udviklede ærter smager ikke godt.

Jeg vil selvfølgelig høste frøene af planten, hvis de når at modne. Det kunne jo være sjovt at få en sort med mini sukkerærter.

De høstede ærtebælge fra tidligere i sommer blev lagt ud som jorddække på det bed, hvor de har vokset, og det er mange meter fra den ny plante. Der er selvfølgelig den mulighed, at der slet ikke er forbindelse mellem planten og den i år dyrkede sort, selv om blomsterfarven ligner. Det sted, hvor den er dukket op, er der nemlig blevet rodet kraftig op i jorden og der er smidt jord fra et ryddet krat ind omkring ribsbusken.

Er der nogen, som har set omtale af en mini sukkerært?

Du er ikke logget ind.  Log ind