Kartofler på vej op

11. marts var der spirer på vej op i fire af potterne. Jeg har med vilje ikke fyldt potterne helt, da de nyfremspirede kartofler så er mere beskyttede og bedre kan dækkes. De kan så hyppes senere med mere jord.

Kartoffelpotter med forspirede kartofler

Kartoflerne blev lagt i kartoffelpotterne i noget halvt omsat kompost den 1. marts.

Kartoflerne er oppe på kun 10 dage

Karna Maj, 14. marts 2014

Den 1. marts puttede jeg tre kartofler i hver kartoffelpotte, 5 potter i alt. Dog kun 2 i en af dem. Nu skal vi se, om to giver lige så meget som 3, der er det anbefalede.

De stod i køkkenet i ca. en uge, men så kom det fine vejr og de kom i drivhuset med to lag fiberdug over om natten. Om dagen kom jordtemperaturen helt op på 25°.

Den 11. marts så jeg til min overraskelse, at de var på vej op i de fire potter med Flavia, Friesländer og Annabel, mens Exquisa endnu ikke er synlig.

Nu bliver vejret lidt koldere nogle dage, men uden nattefrost. Jeg tror de må blive i drivhuset – der er ikke plads på køkkengulvet til dem.

Den 8. marts har jeg sat 9 knolde under plast ude i haven. Jorden har været dækket med plast ca. 14 dage nu. Samtidig satte jeg 14 kartofler i spireposer. De står nu til spiring i køkkenet. Men de fylder kun en brøkdel af 5 spirepotter.

Læs mere om:

Der er skrevet 3 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind