Nye små kartofler

Billedet er fra 11. maj og sorten er Annabel, som ikke burde være en tidlig kartoffel.

Kartoffelbed

Trods de alt for forspirede kartofler, så ser planterne normale ud. Fiberdugen kan nu ikke længere dække alle 5 rækker. De små kartofler er fundet under dem uden fiberdug, men kun få dage efter at den var taget af.

Kartofler – men for små endnu

Karna Maj, 14. maj 2009

I mandags skulle jeg lige se, om der var kartofler på vej under mine 5 rækker tidlige kartofler.

Egentlig forventede jeg ikke at finde nogen, da sorten ikke er en af de kendte tidlige kartofler. Det er sorten Annabel, som vistnok slet ikke kan købes, men som jeg har hjemført fra en økologisk avler på Tåsinge. Det er en meget fin sommerkartoffel, og den er ret tidlig.

Når den blev lagt som tidlig kartoffel, skyldes det et totalt opbevaringskiks. De stod i en stor plastfiskekasse – der var mange, for det er vores favoritkartoffel i begge familier. Jeg havde fået lagt noget henover, så der var kommet fugt og de var mere end begyndt at spire.

Da de i januar måtte flyttes på grund af frost, havde de allerede meget lange spirer. Så lange, at de måtte snos for at kunne lægges i hullerne. Og kartoflerne var totalt runkne og bløde. Desværre har jeg ikke taget et billede af elendigheden.

Så nu er det spændende, hvor mange kartofler, der kommer under med det udgangspunkt. Men toppene ser meget fine ud.

Det vigtigste er dog, at sorten bevares. Men vi vil jo også gerne have tidlige kartofler.

Læs mere om:

Der er skrevet 2 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind