Billedet her er fra sidst i januar efter sidste gang sne og frost, og i går så rækken lige så godt ud.

Kan salat overvintre på friland?

Karna Maj, 11. februar 2009

Så sent som i går, mens sneen piskede ned, kiggede jeg lige til min salatrække ude midt i grønsagsmarken. Den er stadig i live her midt i februar efter både sne og frost i januar og mange gange nattefrost. Ikke kun få planter, men hele den ca. 30 m lange række.

Nu er det spændende, om planterne også overlever vinteren i denne omgang. Vi har fået et pænt lag sne, og det kan kan salatplanterne antagelig godt klare. De har prøvet det i januar.

Salatsorten er ‘May King’, som jeg sidste år fik nogle meget tidlige salathoveder af fra selvsåede planter, som havde overlevet vinteren. Jeg tog frø af dem og såede en lang række mellem 1. års jordbær, som står med 75 cm afstand, så der er plads til børn, når det er bærsæson. Den blev sået først i september, men måske kunne det have været senere – i hvert fald spirede der planter fra spildfrø fra frøhøsten frem senere.

Se billeder af May King salathovede i dagbogsindlægget Stikkelsbærgrød og salat med syrnet fløde.

Hvis du læser debatten til dette dagbogsindlæg, kan du se at vi ved fælles hjælp faktisk fandt ud af, at ‘May King’ på tysk hedder ‘Maikönigin’ og er en ældre sort, som netop har været brug netop til at så i september til overvintring. Det er godt, at der er haveejere, som har gamle havebøger stående – og bruger dem.

Så jeg tror efterhånden på, at jeg får tidlige salathoveder igen i år.

Læs mere om:

Der er skrevet 4 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind