To kæmpesalathoveder af sorten May King – kruset er et almindeligt stort tekrus, så man kan se størrelsen.
Transporten til og fra marken foregår stort set altid på cykel. De to salathoveder fyldte hele kassen bagpå cyklen.
I går var der 200 g kartofler under en top. Sorten er Annabel, som ikke skulle være en speciel tidlig kartoffel
Sådan så salatplanterne ud den 25. april.
Den 3. maj begyndte vi at høste de første små salathoveder.
Salatrækken står mellem to rækker jordbær. Jordbærnettet er over for at forhindre rådyrene i at æde jordbærbladene. Salaten æder de stort set ikke af – der har stået en hel del selvsåede uden for nettet. Billedet er fra 3. maj.
Det er bare så dejligt hver gang man kan hente grønsager i sin egen have, og her i maj, hvor der næsten ikke er noget at hente, så er man ekstra taknemlig.
I går var der 200 g kartofler under en top – de blev kogt som frokosttilbehør. Vi har nu et par dage taget en top til nydespise til frokost og kan se, at de vokser dag for dag. Snart tager vi et par toppe som supplement til aftensmaden.
I aftes høstede jeg bare de største og lækreste salathoveder, som jeg vist nogensinde har høstet – i hvert fald af den almindelige »bløde« hovedsalat. De nederste blade er dog for grove til at bruge, da de er udviklet fra efteråret og hen gennem det tidlige forår, så dem kasserer jeg uden at blinke, for vi har mindst 20 m salathoveder tilbage oppe i marken.
Sorten er May King og blev sået 1. september 2008 ude på en åben vindforblæst mark og langt de fleste planter overlevede og giver nu kæmpesalathoveder. De er ikke blevet vandet eller nurset overhovedet. Det må da være en sort til økologiske landmænd i milde egne af landet.
Der er skrevet 1 kommentar til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.
Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.
Du er ikke logget ind. Log ind