Næsten inden jeg fik tænkt tanken til ende, var jeg i gang med at skifte jorden i drivhuset.

De nyplantede aspargesbede skal fyldes op med mere jord. Her lægges jorden fra drivhuset ud.

Bunken med jord fra aspargesbedene blev nu kørt til drivhuset i stedet for. Måske kan man få et himmelbjerg, hvis man flytter nok rundt med jorden. I hvert fald er der stadig den halve bunke til overs, selv om aspargesbedene er fyldt op nu

Så blev der kørt kompost til drivhuset.

Det er måske et bedre tidspunkt for jordskifte end i marts. Nu var jorden let, løs og lækker, når den blev kultiveret og blandet med kompost.

Hr. tudse

Pludselig bevægede jorden sig. Det var min tudse, som åbenbart lige ville se, hvad der dog skete i dens drivhus. I kampens hede havde jeg helt glemt at jeg en uge før havde sat den ind i drivhuset fra kompostbunken. Det var heldigt for min samvittighed, at den var i god behold.

Tomatplanterne trængte virkelig til at blive plantet ud.

Jorden blev lige skiftet i drivhuset

Karna Maj, 4. juni 2008

Engang i mellem – eller faktisk ret tit – kommer jeg til at lave noget helt andet, end jeg havde planlagt. Det skete faktisk også sidst i maj, hvor jeg endelig havde fået alle udplantningsplanter ud af drivhuset og alle lovede tomatplanter var afhentet af vennerne. Drivhuset skulle lige have en gang kompost og plantes til. Det var bestemt ikke for tidligt. Jo, nok i forhold til kolde nætter, som nu endelig var forbi, men planterne trængte virkelig til jord at vokse i.

Da jeg havde hentet trillebøren og var på vej forbi drivhuset slog det mig pludselig, at jeg kunne få skiftet jorden i drivhuset på en arbejdsbesparende måde. Jeg skulle nemlig alligevel køre en masse trillebørfulde jord fra den midlertidige jordbunke ud på bedene med de nyplantede asparges. Hvis jeg nu kørte drivhusjord på aspargesbede og jord fra bunken ind i drivhuset, så skulle jeg flytte mindre jord for at få skiftet drivhusjorden seperat. Og det var mindst 10 år siden jorden var blevet skiftet. Dagen var endnu ret ny, så i et splitsekund blev beslutningen taget. Og det hele var kørt på plads, den ny drivhusjord forbedret med 4 trillebørfuld kompost og kultiveret, inden frokosten blev nydt, og det blev for varmt til at være i drivhuset.

Sidst på dagen, da det igen var lidt køligt i drivhuset, blev det plantet til.

Dagen for udskiftning og udplantning var 30. maj. Men den dag var jeg for træt til at skrive havedagbog. Men det er vigtigt, at det kommer med, så jeg kan huske om 8 år, hvornår det nu var, at jeg skiftede jord sidst.

Der er skrevet 3 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind