Sættehvidløg i skåle

Der skal mange sættehvidløgsfed til 20 m.

Hvidløg ‘Printanor’ er blødnakket, og her går der ikke så mange løg til 40 fed.

Karnas slangehvidløg – her er udvalgt fed af normalstørrelse. Jeg undgik med vilje at bruge de meget store fed, som måske indeholder anlæg til to løg. Det er også mere økonomisk at bruge dem til mad.

Estisk Rød Slangehvidløg har store fed, og hvert løg få fed, så her skal bruges omkring 1/7 af høsten for at kunne sætte samme mængde til næste år.

Hvidløg i jorden

Karna Maj, 25. oktober 2010

Så fik jeg endelig mulighed for at få sat mine hvidløg. For nogle dage siden skulle det have været, men jeg valgte, at det lige kunne vente til næste dag – der var kun udsigt til ganske lidt regn. Men det var en fejltagelse. Jorden blev sejlet fuldstændig af regn hen over natten. De sidste dage har jeg dækket mod regn, hevet plast af så sol og vind kunne tørre den, plast over igen, osv. Sådan er det at have lerjord i vinterhalvåret – helt umuligt at bearbejde.

Men i går eftermiddags fik jeg sat 20 m med hvidløg i 4 rækker på bedet. Ca. 37 løg pr. 5 m række. Der blev sat 1 rk af den blødnakkede sort ‘Printanor’, 1 rk af min lille slangehvidløg, som andre har døbt Karnas Slangehvidløg i mangel på sortsnavn, 2 rækker af Estisk Rød Slangehvidløg.

Det hulede lidt i kassen med hvidløg, og idet tog det pæne udseende af kassen, da jeg ville have de bedste løg til at lægge og derfor åbnede en del løg.

Aftensmaden stod på kylling med hele hvidløg stegt med – der var en stor håndfuld tilbage af sættehvidløgene.

Læs mere om:

Der er skrevet 7 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind