Det var de største hvidløg, som blev brugt til sætteløg – det er godt nok nogle store fed at bruge til sætteløg.

Sætteløg – til venstre ‘Rød estisk’, forrest ‘ukendt slangehvidløg’, bagved den blødnakkede ‘Printanor’

Dejlig fugtig jord til at sætte hvidløg i. Sorten her er Estisk rød.

Hvidløg i jorden

Karna Maj, 19. oktober 2009

Det har regnet ret meget den sidste uge, så i dag besluttede jeg at sætte hvidløg oppe i marken, mens lerjorden endnu er til at bearbejde. Klimamæssigt burde det nok vente til omkring 1.nov. med at sætte hvidløgene, så jeg var sikker på, at de ikke satte top inden vinter. Men lerjord er ikke til at bearbejde meget senere end nu. Og hvis de kommer op med grøn top i december, overlever de nok alligevel.

Jorden var blevet gennemhakket for kvik og andet ukrudt for en uges tid siden. I dag blev jorden så kørt igennem med hjulhakken. Det gik, men jorden var lige fugtig nok – jeg måtte skrabe 2 cm jord af hjulet efter brug.

Jeg har sat 2 rækker af hver af de tre sorter: Rød estisk, slangehvidløg af ukendt sort, og den blødnakkede sort Printanor. Det viste med stor tydelighed, hvor uøkonomisk det er at dyrke hvidløg med få fed i hvert løg. Ca. 1/6 af høsten af Rød estisk skal bruges igen til sættemateriale, mens der er dobbelt så mange fed i et blødnakket løg som i et slangehvidløg.

I morgen skal jeg sætte de sidste slangehvidløg i den ene række – jeg havde undervurderet hvor mange løg, der gik til.

Jeg skal også plante tre korte rækker jordbær – jorden blev klargjort i samme omgang i dag. Jeg satser og planter et hold ud, selvom det er meget sent – mest for at have et nyt areal, hvor jeg næste sommer kan hente nye jordbærplanter fra etårsplanter. Vores jordbærsort er ukendt – jeg troede en overgang, at det var Polka, men det er den for tidlig til. Det er en virkelig god sort, så det gælder om at holde den sund.

Læs mere om:

Du er ikke logget ind.  Log ind