Frosne spidskål

Karna Maj, 23. december 2009

I går sidst på eftermiddagen satte tøvejret ind her på Vestlolland. Og fra at al unødig udkørsel blev frarådet midt på dagen i går, så var alle vejene stort set fri for sne her til morgen og vi kan begynde at se grønne marker og brun pløjejord. Sneen tør virkelig hurtigt, men jorden har heller ikke været frosset under sneen, og jorden var først i sidste uge 3–4° varm.

I eftermiddag har jeg været forbi hønsehuset, hvor alle vinterkålene ligger på rad og række under et lag halm.

Desværre så det ud til, at alle spidskålene af sorten Filderkraut var frosne og ødelagte, mens rødkål og hvidkål så ud til at have klaret frosten. Vi har kun haft ned til ca. 7° frost her. Sidste år var det samme resultat, men dengang først i januar.

Så næste år skal Filderkraut ikke høstes til opbevaring i hønsehuset. Enten skal de slet ikke høstes, eller også skal jeg finde et helt frostfrit opbevaringssted.

Jeg kiggede ikke til de 5 savojkål, som står tildækket på friland – håber de har klaret det. Men grønkål, palmekål og rosenkål stod grønne og fine.

Læs mere om:

Der er skrevet 4 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind