Frisk høstet bredbladet persille, rosmarin og fennikel.
Det er dejligt – og billigt – at kunne gå ud i min have og hente friske krydderurter her midt i december.
Den anden dag plukkede jeg den her fine buket med rosmarin, bredbladet persille og top fra et par knoldfennikel, som frosten ikke helt har ødelagt.
Jeg har en dejlig opskrift med kogte porrestykker, som marineres i en olieeddike dressing med persille, skalotteløg og lidt fennikeltop eller kørvel. Den kan også spises kold dagen efter.
Der er også masser af timian, salvie og friske laurbærblade derude. Jeg håber at både rosmarin og laurbær overvintrer igen, for det er nu dejligt at have masser af dem friske.
Desværre gik der lidt ged i mine persillefrø, så jeg har ingen kruspersille i vinter, og det er noget skidt, for den bredbladede holder ikke nær så godt til vintervejret. Jeg har sået kruspersille i starten af september og den står som en fin lille række, som jeg tror vil give dejlig persille til foråret. Men i vinter får jeg nok brug for al den persille, jeg frøs ned sidste efterår, men næsten ikke fik brugt noget af, da jeg kunne høste frisk det meste af tiden sidste vinter.
Du er ikke logget ind. Log ind