Forårssysler

Karna Maj, 19. marts 2011

Sidst på dagen tittede solen frem og der var 5° varme og ikke ret megen vind. En dejlig cykeltur til Langø Havn, hvor al isen nu er helt væk fra Nakskov Fjord. Så bliver det nok alligevel også sejlsæson i år. På vej hjem var vi lige ude ved Albuen strand – fantastisk igen at kunne høre vandet. I en grøft så vi resterne af en snedrive. Forhåbentlig den sidste i år.

Det er nu så længe lyst, at man virkelig kan nå en masse sidst på eftermiddagen. I dag blev vinterlageret af æbler, løg, georginer og tomme kartoffelkasser båret ned. Der var en hel del kasser af rådne Spartan æbler, som vi ikke har nået at spise og en halv kasse Jonagold. Jonagold æblerne er lidt runkne, men smager fint stadig væk på youghurt om morgenen og bagte til dessert.

Løgene er der ikke mange af tilbage. Ikke meget mere to kilo rødløg og ditto gule løg. Hvidløg er der for mange af – kan de mon fryses? Skalotteløgene er der nok 4–5 kilo af. Selv om alle mine løg var alvorligt angrebne af løgskimmel, så lykkedes det at tørre dem så godt, at der har været kun nogle få procent, som er gået til hen over vinteren.

Georginerne ser ud til at have klaret vinteropbevaringen fint i år i en åben plastsæk sat ned i en kasse og opbevaret frostfrit på vores 1. sal ved ca. 5° varme ligesom kartofler, løg og æbler.

De tomme kasser og resten af forrådet kom tilbage i mit forrådsrum, hvor der efterhånden ser lidt tomt ud på hylderne med den sure syltning, men der er stadig både agurker, tomater, chili og en hel del brombærsyltetøj og lidt hindbær.

Vejret var så godt, at jeg såede bakkerne med knoldselleri og bladselleri ude i gården. Der var lige nok frø af Tall Utah til en bakke, og bakken med knoldselleri er en blanding af Alabaster og Weisse Kugel, som var rester fra 2009 frøposer. Nu håber jeg at de spirer. Når frøet er så gammelt, så burde der i hvert fald ikke være frøsmitte af selleribladplet.

Jeg læste lige i et svensk blad et råd om at så tidlige gulerødder i høje rosenpotter indenfor og så senere flytte dem i drivhuset. Potterne har hele aftenen stået foran kakkelovnen, så nu skal de sås til. Mon ikke de kan spire på en uges tid ved stuetemperatur?

Inden det blev mørkt nåede jeg også at hente en spand kompost til at sætte en lille snes kartofler i i morgen, når jorden er blevet varm. Jorden derude er kun få grader varm, så nu tyvstarter jeg lidt indenfor.

I morgen her jeg planlagt store rengøringsdag i drivhuset

Der er skrevet 49 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind