Pebermyntehøjen

Pebermyntehøjen er klar til at beplante. Bemærk den smukke grønne skvalderkål – den giver haven et flot grønt look i det tidlige forår.

Skud af pebermynte

Det var let at plante masser af pebermynte skud i den lækre løse jord.

En pebermyntehøj

Karna Maj, 9. april 2012

I den sidste uges tid har jeg brugt mange timer på at klargøre bede til at lægge stikløg og kartofler i. To af bedene skulle der være skalotteløg i, og her havde pebermynten bredt sig virkelig meget. De to rækker i hver ende af bedene havde selvfølgelig ikke forstået, at de skulle blive der. I den ene ende var skvalderkålen også nået ind. Det gav flere trillebørfulde godt organisk affald.

Men hvor skulle jeg gøre af pebermynteplanterne – de udvandrer jo hele tiden til ny jord. Mit blik faldt på en bar rund plet i skvalderkålen, som trives godt under frugttræerne. Her havde der ligget en bunke ålegræs hele sidste sæson. Hurtigt fjernede jeg de sidste rester af skvalderkålrødder – eller i hvert fald de fleste. Og så skovlede jeg jorden op i en høj – tanken er, at jeg så kan hakke rundt om højen og måske begrænse skvalderkålens vej op. Mislykkes det, kan de vel holde hinanden i skak.

Resultatet blev en høj med en god beplantning af pebermynteskud – der var jo nok at tage af.

Læs mere om:

Der er skrevet 9 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind