Her er mange forskellige sorter i denne bunke drueagurker, men de vokser i et virvar af ranker, så det er umuligt at identificere sorterne nu.

To rækker drueagurker under to rækker majs på et 1 m bredt bed. Drueagurkerne har presset majsplanterne lidt, så der bliver kun en majskolbe.

Drueagurker under majs

Karna Maj, 11. august 2010

Syltede drueagurker med små skalotteløg og dildkroner skal der helst på leverpostej- og frikadellemadderne om vinteren. Der er noget mere smag i sådan en mad, end i intetsmagende grønne agurkskiver i vinterhalvåret.

Drueagurker tager meget plads op i haven, så for at spare på pladsen besluttede jeg, at de skulle vokse i bunden af det ene majsbed. I det andet bed vokser græskar – de to bede er lige ved siden af hinanden, og det er meningen, at græskarrene skal have agurkebedet også, når agurkernes tid er ovre. De plejer at få meldug ret hurtigt, men ikke i år. Så jeg høster fortsat drueagurker.

Jeg har i år sået mange forskellige sorter af drueagurker.

Drueagurk ‘Homemade Pickle Fløjlsrød’
Drueagurk ‘Nothern Pickling’
Drueagurk ‘Parisian Pickling’
Drueagurk ‘Restina F1
Drueagurk ’Vorgebirgstrauben’

Jeg ville prøve at finde en god sort, som satte mange små agurker ad gangen i stedet for, at der er en, som overtager styringen og vokser sig kæmpestor på få dage. Det er ikke rigtig lykkedes – rankerne vokser på kryds og tværs, og jeg kan simpelthen ikke overskue, hvilke ranker, der er hvilke sorter. Jeg bliver nok nødt til at afprøve to sorter ad gangen, mere kan jeg ikke overskue på det lille areal. Er der nogen, som har fundet en god sort, som jeg bør afprøve?

Jeg høster hver anden dag for at få dem små og lægger dem i køleskabet indtil næste gang syltning. Jeg sylter minimum en gang om ugen. Det er indtil nu blevet til 20 glas syltede drueagurker, så selvforsyningen er ved at være på plads her.

Som man kan se på billedet, så er der kun to rækker majs i bedet med drueagurker. Bedet er kun 1 m bredt. Majsplanterne var mindre i agurkbedet end i græskarbedet ved udplantningen – de var sået senere og skal forlænge majsperioden. De er mindre kraftige end de tidligt såede, og ser ud til kun at give en majskolbe. Majs, græskar og agurker blev udplantet samtidig, så måske agurkerne har været for store i forhold til majsplanterne ved udplantningen. Det er muligvis en hårfin balance. Det kan også være at majsene ikke har haft adgang til nok kvælstof – måske havde det set anderledes ude, hvis jeg havde givet mere kompost eller mere lupingødning til majsene.

Alt i alt synes jeg, at det er lykkes godt med drueagurker og majs sammen. Næste år skal majsene have lidt mere størrelse i forhold til drueagurkerne ved udplantningen, og bedet skal have mere kompost og/eller lupingødning.

Der er skrevet 9 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind