Drueagurker som 2. afgrøde

Drueagurkerne tøver ikke, de bare vokser med lynets hast.

Drueagurker som 2. afgrøde?

Karna Maj, 2. august 2013

Jeg er i gang med et forsøg med at dyrke et hold drueagurker efter jordbær.

Jeg fik ideen den 25. juni og såede et hold i potter. Jeg konfererede lidt med Peter Norris på mail, og han havde flere gange udplantet efter løg i juli, men da havde planterne været 4–5 uger gamle. Den dyrkning havde givet et godt udbytte, så han mente, at der var en chance.

Lige nu tror jeg på projektet, da planterne vokser med lynets hast i den her hede og med en rigtig god fugtig jord. Vi har fået rigtig meget vand lige her, hvor jeg bor – ellers går bygerne altid uden om min have, men ikke i den her omgang.

Selvfølgelig kan de nå at få både meldug og agurkskimmel. Men indtil det evt. sker, glæder jeg mig over væksten. Billedet er to dage gammelt og de er allerede 50% større. Hold da op, hvor de vokser.

Lige nu overvejer jeg at lave en form for espalier, da jeg har erfaring for, hvor svært det kan være at finde de små drueagurker i tide – og især undgå de store moppedrenge, som der ofte kommer, hvis man ikke finder dem i tide.

Er der nogen, som har erfaring med at espaliere drueagurker eller agurker på friland?

Jeg går nok ikke i gang, før det bliver lidt køligere. Vi har 31,6° varme lige nu!

Her 13. august er konklusionen, at det godt kan lade sig gøre at dyrke drueagurker som 2. afgrøde, de første 5 er høstet 12. august, og der er mange på vej. Læs mere i debatten nedenfor og se billeder. Og læs om andres erfaringer.

Læs mere om:

Der er skrevet 24 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind