Læggekartofler Revelino
Kartoflerne lægges

Det er en dejlig fornemmelse at lægge den første kartoffel ned i jorden.

Huller med læggekartofler

Så er kartoflerne lagt i de gravede huller. Jeg prøver i år at lægge hele bedet med 35 cm mellem kartoffeltoppene i stedet for i rækker. Jeg hypper alligevel sjældent de tidlige kartofler.

Plastdække over de tidlige kartofler

De første kartofler er kommet i jorden

Karna Maj, 1. april 2008

Hvert forår har jeg den samme kriblende fornemmelse, når jeg lægger de første kartofler ned i hullerne i den forårsfugtige jord. Det er starten på en lang og dejlig havesæson i min køkkenhave, som jeg holder så meget af.

Jeg fik lagt 38 knolde søndag eftermiddag, og så venter jeg med den sidste halvdel. Vi vil gerne have helt små nye kartofler længe, så derfor deler jeg i to portioner. Det kan jeg godt tillade mig nu, hvor jeg har masser af jord at dyrke på, og vi kun er to.

Det var noget andet, da vi var 4, der skulle have kartofler og jeg kun havde mine 1400 m² have. Da gjaldt det om at få alle de tidlige kartofler i jorden, så der hurtigt kunne blive mange og store kartofler.

Jeg lægger bare plasten fladt hen over bedet. Når de kommer op, erstatter jeg det med fiberdug. Jeg ved ikke om det går hurtigere med buer, som jeg kan se i f.eks. Peters Have. Men det må vi jo se, da vi begge har lagt kartofler samme dag. Jeg har lagt Revelino, som nok ikke er helt så tidlig som Hamlet. Men den har jeg heller ikke i år kunnet finde i mit lokalområde.

Læs mere om:

Der er skrevet 2 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind