Chiliplanter i trængsel

Der er trængsel i potterne med små chiiplanter. De skulle have været plantet ud i hver sin potte for lang tid siden.

Pottebord i drivhuset

Det er praktisk at have et pottebord. Hvis det er koldt, når jeg skal så i marts, bliver det taget ind på køkkenbordet. I drihuset står det på et stativ af jern (genbrug).

Chiliplanter med fine rødder

Der er masser af fine rødder, som lader sig skille fint ad.

Tilbage i den mørke vindueskarm

Sidst på eftermiddagen er der ikke meget lys for små planter i en sydøstvendt vindueskarm

Chiliplanterne fik i dag hver sin potte

Karna Maj, 10. april 2008

De burde have været plantet i hver sin potte for et stykke tid, men først i dag fik jeg lige tid til at tage dem med ned i drivhuset, hvor pottebordet står. Det var dejligt varmt i solen – ikke det bedste for planterne at blive plantet om i, men rigtig godt for mig.

Jeg både elsker og hader den proces. Det er dejlgt at give planterne ny jord og mere plads – men ganske forfærdeligt at skulle kassere nogle af planterne. Jeg kan næsten ikke smide små vitale planter ud, som kan blive til store flotte planter. Men jeg bliver nødt til det, for selv når jeg har taget rigeligt til mig selv, nok til Jeppe, Ane, Daniel og hvem jeg ellers plejer at give planter til, så er der ikke brug for dem alle.

Og jeg har slet ikke plads til dem i mine vindueskarme – de mange tomatplanter skal om få dage også have hver sin potte. Og der er bakker med bladselleri og knoldselleri, spidskål, sommerporrer, blomkål, heliotrop, flittiglise og alt det andet, jeg har sået.

Lige nu er det stjernekoldt derude i aftenmørket. Men jeg håber, at det snart bliver lunere, så bare nogle af planterne kan holde flyttedag til drivhuset – hvor der også bliver pladsmangel.

Jeg må lære at begrænse mig – det lover jeg at gøre næste år. Måske hjælper det at have skrevet det i sin havedagbog – det har jeg ikke prøvet før.

Læs mere om:

Der er skrevet 8 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind