Figentræet

Figentræet er ca. 4 m højt, men der er også frugtbærende grene som hænger helt ned, så fignerne kan nås fra jorden. Først i juni smider planten selv de frugter, som den ikke kan bære frem til modenhed.

Skyggehave med kompostbeholder og brænde

Her i skyggen fra det gamle sveskeblommetræ i skellet, det store valnøddetræ og figentræet havde jeg engang planer om at lave en skyggehave. Lige nu er der skvalderkål, to lukkede kompostbeholder og brændestabler. Med andre ord et praktisk område. Men solsorteungerne er glade for arealet i den periode, hvor de ikke flyve. Når de er på vingerne slås skvalderkålen ned med le. Hvert år inden valnødderne begynder at falde ned, hakkes skvalderkålen væk og arealet rives pænt rent, så det er let at samle dem op. Når det er varmt om sommeren er der køligt at sidde her.

Aktuelle planter i zonen »Skyggehave med kompostbeholder og brænde«

Almindelig figen, Ficus carica

Købt ca. 1980. Har stået forskelige steder i haven. Først midt på græsplænen, men her frøs den ned flere vintre (hård frost i de år). Derefter var den i drivhuset, men blev for stor til mit drivhus. Til sidst blev den plantet på nuværende sted på sydsiden af det lille udhus, hvor der er en hel del skygge. Har her kun været frosset delvis tilbage enkelte år. Er nu et 4–5 m højt figentræ.

Billeder:
Afgrødefarve:Brun

Valnød, Juglans regia

Stor valnøddetræ i havens SV hjørne. Træet har jeg fået af min svigerfar i 1979. Selvforsynede med valnødder i de gode år

Plante:Alstrup Planteskole v. Guldborg (1979)
01/10/1979:Plantet ud

Du er ikke logget ind.  Log ind