Pastinak groet i højbed

62 cm, og så er der endda knækket noget af spidsen :-)

oktober – højbed nummer 11 til hvidløg. Gravet på 40 minutter i våd lerjord

…og det er virkelig lerjord – her en lille familie af ænder, min søn kreerede da han blev træt af at lægge løg. Det bliver spændende at se om så tung jord også fungerer godt i højden eller om det hele klasker sammen. Har efterfølgende lagt et tyndt lag kompost og blade på.

Status på 10 højbede

Yen Frydensberg Egebak, 17. november 2012

Så blev det endelig efterår og tid til at gøre status på alle Abild’s projekter. Et af mine hjertebørn var højbedene, der blev gravet i foråret. Lad mig sige med det samme: det er en af de bedste indsatser jeg har gjort i min have!

10 bede i varierende højde men alle samme areal 1,25 × 8 meter.

Ukrudtsbekæmpelse: padderokker, brændenælder, kvik – you name it – I’ve got it…Højbedene har selvfølgelig slet ikke fjernet al ukrudt. De har dog både bidraget til overskueligheden af ukrudtsbekæmpelsen (ët bed af gangen) og det er som om den løse muld gør det MEGET nemt at fjerne både padderokker og kvik meget langt nede.

Samtidig virker det som om gangene ikke bliver så ukrudtsplagede, da man her er helt ned ved det hårde lerlag. De steder hvor jeg i sommer lagde et tyndt lag halm i gangene har det slet ikke været nødvendigt at hakke.

Jeg er helt overbevist om at jeg aldrig igen laver et grøntsagsbed uden at det er et højbed :-)

Læs mere om:

Der er skrevet 1 kommentar til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind