Såbed der bare er løsnet med greb og revet. Det kan kun lade sig gør når man har faste bede der aldrig er gået i.

Sådan se beddet ud inden der gøres noget ved det. Ukrudt og græs har jeg ikke fjernet sidst på efteråret.

For at komme af med ukrudtet og »lette« jordstrukturen løfter jeg hele beddet igennem med en greb. Jeg vender ikke jorden rundt, men løfter den bare.

Så var jorden »tjenelig«

Yen Frydensberg Egebak, 16. april 2013

Det der med »den tjenelige jord« er sådan en fingerspitzgefuhl-ting. Derfor tog jeg idag et par billeder der måske kan illustrere hvordan jorden bør være før man begynder at klargøre til såning.

Sådan klargører jeg mine bede om foråret:

1. Mine bede er som regel enten fyldt med ukrudt eller jordække, når vinteren slutter.

Ukrudt og græs har jeg bevidst ikke fjernet sidst på efteråret.

Ukrudtets røddet hjælper til at holde på jorden og bevare en god jordstruktur på trods af efterårets og vinterens slagregn. I den perfekte verden havde det været en efterafgrøde og ikke ukrudt der voksede i bedet.

2. For at komme af med ukrudtet og »lette« jordstrukturen løfter jeg hele beddet igennem med en greb. Jeg vender ikke jorden rundt, men løfter den bare.

Med faste bede, der aldrig har været betrådt tager denne øvelse omkring 15 minutter og er egentlig ikke særlig hårdt, selvom man godt kan tænke pyhhh, når man står og kigger på al ukrudtet.

Er beddet til en kvælstofkrævende afgrøde gødes der med køkkenhavekompost eller velomsat dyregødning.

Der er skrevet 2 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind