»Crimson flovered« er navnet på en gammel hestebønnesort med de sødeste røde blomster, her brugt som prydplante, og senere på sommeren som en værdifuld frøkilde – næste år: en hel mark ;.)

Tykke eller tynde rabarber, sukker, vanillie, lidt vand og citron – ½ times arbejde og vupti: rabarbersaft OG tyk kompot til 12 rabarbertærter – hvis man skulle have lyst til at holde en rabarberfest :-)

Rabarbersaft og »Crimson flowered« sidst i maj

Yen Frydensberg Egebak, 28. maj 2012

En hel uges afspadsering var det pludselig blevet til…ikke dårligt med dette skønne vejr. Dog må aftnerne tages i brug til udplantning af drueagurker og kål, der jo ikke tåler denne hede.

Derfor har jeg også lavet »skyggetelt« af fiberdug – det har en god sideeffekt – hønsene kan ikke lide noget der blafrer som fiberdug gør i vinden, og de holder sig nu på behørig afstand af salaten og radisetoppene.

Sommergulerødderne er udtyndet og ærterne ved at være høje og de skønne røde hestebønner »Crimson flovered« er lige på nippet til at springe ud.

Og så var det, at rabarberne pludselig var på størrelse med en 8-årig dreng – så er det jo heldigt at rabarbersaft med isterninger og en citronskive i vores familie glider godt ned i denne varme.

Er det dog ikke bare på dage som i dag, at man føler sig som den heldigste kartoffel i verden, når man bare kan sidde i gulerodsrækken, lytte til fuglene, danne d-vitamin og samtidig gøre nytte :-)

Ha’ en dejlig dag

Du er ikke logget ind.  Log ind