De her topløg har sået sig selv og groet støt og roligt siden august – pæn størrelse allerede
Mens vi venter på forår kan vi da være lidt gode ved bærbuskene – kompost og jorddække
Stikkelsbær og blåbær – mon det bliver i år de giver en hel masse?
Her skal græsplænen være;-)
…25 birketræer senere – nu mangler der ikke så meget
Her skal der være bålplads
Så er der ryddet en plads til bålpladsen
De tidlige kartofler kom først i jorden i starten af april, så der bliver ingen nye kartofler d. 4. maj i år
120 pil til fletttepile-bed. Fra bunden af billede: laurbær, carl Jensen,lestershire dix, gul pil, dug pil, bleu og rød belgier, 1000 tak moster Alice
ingefær
Vinteren blev flittigt brugt i år, med planlægning af forårets og sommerens sædskifte og diverse nye projekter, og da vi gik ind i marts med bundfrossen jord og knæhøj sne, kiggede jeg på den enormt lange liste af små og store projekter som vinterens lange aftner havde faciliteret, og tænkte pyyhhhh.
Men man kan faktisk lave meget selv om det fryser og blæser 10m/sek fra øst – pode, fælde, stable (40 rummeter brænde), rydde brombær…
Vores drømme for 2013 rummer blandt andet: en bålplads, en græsplæne til boldspil, et udhus laves om til veranda, et pilebed etableres, podning af 50 nye æbletræer til æblehaven, Ingrid og Gertrud – ko med kalv flytter ind sammen med 3 små grise, 90% selvforsyning af frugt, grønt og bær året rundt, overskud til 2 markeder i Nyborg og udgravning af en krebsesø (denne skubbes nok til august 2014, så vi kan søge tilskud til etablering af vådområde).
Jeg kan tydeligt mærke, at der nu i den 3. dyrkningssæson på Abild er mentalt overskud til mere end køkkenhaven og drivhuset.
Sædskifteplanen gør, at jeg bare kigger i den inden jeg går ud med frøposerne eller kompostbøren. Vores horisont er således i år udvidet betydeligt med flere planer for zonerne der ligger længere væk fra ejendommen, og det er bare SÅ dejligt at komme lidt videre også rent mentalt.
Jeg glæder mig til der flytter flere dyr ind. I efteråret havde jeg succes med tørring af kød og i løbet af sommeren håber jeg, vi kommer til at lave egne oste.
Der er skrevet 3 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.
Indtast venligst den e-mailadresse, som du er oprettet med her på siden, og klik på Opret ny adgangskode. Vi sender dig derefter en e-mail-besked med instrukser.
Du er ikke logget ind. Log ind