Før fræsning

Sådan så urtehaven ud før fræsning og anlægning af bede

Højbede under anlægning

Højbede

Yen Frydensberg Egebak, 21. marts 2012

SÅ skete det endelig – vi kom i gang med den længe ventede anlægning af højbede. Det endte med en »Seymore light« udgave, hvor kulegravningen foregik med fræser. Derefter udmåling til 5 stk. bede á 1,25 × 8 meter. Dette uden at træde i bedjorden og så lidt som muligt i gangarealerne.

Derefter »udgravning« af gangene så der kommer så meget humusrig overfladejord som muligt op i bedene hvor det gør mest gavn.

Planen er, at bedene nu er permanente. De må aldrig trædes i, og grøntsagerne plantes tættere fordi de kan vokse nedad i stedet for udad.

Jeg havde frygtet denne øvelse, men…det tog 2 formiddage – en med fræser og en med spade og snore og nu har jeg 50 m² dyrkningsareal lige klar til at plante og så i. Til sammenligning brugte jeg sidste år en hel dag på 30 m², som blev trampet fladt efterhånden som jeg bevægede mig baglæns med kultivator og rive.

Jeg har de største forventninger til denne måde at dyrke have på og hører gerne andres erfaringer med højbede.

Læs mere om:

Der er skrevet 6 kommentarer til dette indlæg. Du skal være logget ind som bruger af Havelyst.dk, for at skrive og læse kommentarer.

Log ind

Her kan du logge ind med din adgangskode til Havelyst.dk. Er du endnu ikke oprettet som bruger og har modtaget dine adgangsoplysninger, kan du gøre det her.

Brugernavn:

Du er ikke logget ind.  Log ind