Havedagbog

Det er sjovt at skrive havedagbog om små og store begivenheder i haven: hvornår æbletræerne blomstrer, den første tomat plukkes, eller hvornår man sår, planter og høster.

For ikke ret mange år siden sad man alene med sit stilehefte og skrev i sin havedagbog.

I dag bruger man computeren og laver sin havedagbog med flotte sider med tekst og billeder om livet i haven. Med andre ord en havedagbog på nettet. Og man kan dele sin havedagbog med andre.

Hvis du ikke har lyst til at hele verden skal læse med, så kan du oprette en have på Havelyst.dk, hvor det kun er medlemmer, der kan se din havedagbog og kommentere den. Du kan så til gengæld få lov til at læse med i de andres havedagbøger. En meget sjovere måde at skrive havedagbog på, hvor man dag for dag kan se, hvad de andre sår og planter i deres haver. Her kan du aktivt være sammen om det at dyrke have med andre meget engagerede haveejere, der også dyrker deres have med miljøvenlige og økologiske metoder.

Hvis du vælger en have i Havelyst.dk, er der mange andre muligheder end at skrive havedagbog. Du kan også beskrive din have, oprette havezoner og -underzoner, som du kan lave plantelister for. På den måde får du styr på din have og planterne i den.

Du kan se indenfor i et par åbne demohaver og se, hvordan man kan bruge havedagbogen. Du kan dog ikke se de mange medlemshaver og debatterne mellem medlemmerne – det kræver medlemsskab af Landsforeningen Praktisk Økologi.

Du er ikke logget ind.  Log ind